TIETOA UUSILLE PERHEILLE

Sopeutumisaika

Sopeutumisjakso on noin 2 viikkoa, jolloin autamme lasta rauhallisesti rutiiniin ja tutustumaan ryhmäänsä. Tapauskohtaisesti sopeutumisajasta voidaan keskustella ja sovittaa opettajien kanssa lapsen tarpeiden mukaan. Lisäohjeet annetaan, kun lapsi (et) ilmoittautuu.

Vaatetus

Sää vaihtuu Suomessa jatkuvasti ja kun vietämme melko paljon aikaa ulkona, on tärkeää, että lapsella on päiväkodissa tarpeeksi vaatteita, kuten sade-, talvi- tai kesävaatteet, vuodenajasta riippuen. Lisäksi toivotaan, että lapsella on riittävästi vaihtovaatteita ja tarvittaessa vaippoja, tutti tai vesipullo. Haluttaessa toimitetaan lista sopivista vaatteista erilaisiin sääolosuhteisiin.

Ateriat

Tarjoamme kolme ateriaa päivässä, aamiaisen, lounaan ja välipalan, ravitsemusohjeiden mukaisesti. Lisäksi tarjoamme kasvis- ja vegaaniruokavaliot (tarpeen mukaan) ja otamme huomioon myös muut erikoisruokavaliot ja ruoka-aineallergiat. Lisätietoja ruokalistoista annetaan ilmoittautumisen jälkeen.

Tuomis- ja hakuajat

Suosittelemme vanhempien tuomaan lapsensa lastentarhaan klo 8.00–9.15 (koska on aamupiirien aloitusaika) ja noutamaan heidät klo 15.15–17.00 (päiväkoti sulkeutuu klo 17.00). Erityisistä lapsen hakuajoista voidaan keskustella lapsen ilmoittautumisen yhteydessä.

Hyödyllistä tietää

 • Ensimmäisessä kokouksessa annamme sinulle kaikki ohjeet kirjallisesti

 • Alku on yleensä vaikeaa sekä vanhemmille, että lapsille, mutta me autamme teitä!

SAATTE TIETOA LAPSENNE PÄIVÄSTÄ

Viestintä perheiden kanssa on olennainen osa päivää, jotta lapsen onnelliset hetket päiväkodissa voidaan jakaa. Päivittäiset raportit eri päivittäisistä asioista tehdään kumppanisovelluksemme Kindiedays kautta. Kun ilmoittautuminen on käsitelty, annetaan myös tästä lisätietoja.

Näin Kindiedays auttaa sinua

 • Saat päivittäin valokuvia lapsistasi

 • Näet, mitä pienokaisesi on syönyt

 • Ymmärrät lapsesi mielialoja

 • Auttaa nopeassa kommunikoinnissa opettajien kanssa

PIENOKAISESI PÄIVÄRUTIINI

Noudattamalla jo kotona päivittäistä rutiinia voit valmistaa lapsesi päiväkodin helpompaan alkuun. Tältä tyypillinen päivä näyttää:

07:30 – Päiväkoti avautuu (Korona pandemian aikaan klo 8.00)

Klo 8.00–9.00 – Aamiainen ja vapaata leikkimistä

09:00 – 10:15 – Aamupiiri

10:30 – 11:30 – Leikkipuistoaika

11.30–12.30 – Lounas

12:30 – 14:00 – Tarinankerronta ja lepoaika

13.30-14.30 – Iltapäivän leikit (hereillä oleville lapsille)

14:30 – 15:00 Välipala

15:00 – 15:30 / (- 16:00 Säästä riippuen) – Vapaata leikkimistä

15:30 / 16:00 – 16:45 – Leikkipuistoaika ja noutoaika

17:00 – Päiväkoti suljetaan

Hyvä tietää

 • Ilmoita lapsesi vähintään 2 viikkoa ennen päiväkodin aloittamista

 • Varmistathan vapaata töistä siten, että voit viettää muutaman ensimmäisen päivän lapsesi kanssa päiväkodissa

 • Muistathan keskustella yksityiskohdista lapsesi opettajan kanssa

Oikean Ryhmän Valitseminen

Hei pieni ystävä,

Psst … Tule lähemmäksi, koska nyt olet aloittamassa päivähoitoseikkailusi kanssamme. Tule katsomaan, mistä löydät tulevat ystäväsi.

Jos olet 1–3 -vuotias, sinut toivotetaan tervetulleeksi Bunnies (pupujen) -ryhmään, koska he ovat suloisimpia ja hyppäävät sinne ja tänne. Heidän on kuitenkin opittava ja saavutettava paljon. Olen varma, että olet onnellinen siellä.

Jos olet 3–5 -vuotias, kuulut Pandas (pandat)-ryhmään. Koska olet söpö, mutta samalla älykäs. Me opettajina haluaisimme seurata uusia seikkailuja sinun ja uusien ystäviesi kanssa.

Jos olet 5-vuotias, se tarkoittaa, että olet valmis sukeltamaan meren syvyydessä ja tulemaan ylpeäksi Dolphin (delfiini)- jäseneksi. Tulet huomaamaan ja oppimaan lisää joka päivä, ja olet tervetullut ilmaisemaan uutta tietämystäsi haluamallasi tavalla.

Jos olet 6-vuotias, sinun on aika tulla hieman viisaammaksi ja lentää taivaalle ja tutkia asioita ylhäältä Eagles (kotka)-ryhmän kanssa. O

let todennäköisesti erittäin rohkea ja seikkailunhaluinen. Autamme sinua tutkimaan ja löytämään uusia asioita kiinnostavista aiheista.

Ryhmät

 • Bunnies (Puput) – 1-3-vuotiaat lapset

 • Pandas (Pandat) – 3-5-vuotiaat lapset

 • Dolphins (Delfiinit) – 5-vuotiaat lapset

 • Eagles (Kotkat) – 6-vuotiaat lapset (esikoulu)

AUKIOLOAJAT JA MAKSUT

Tiny Hands English Kindergarten on avoinna klo 7.30–17.00. Kuukausimaksumme ovat seuraavat:

Yli 3-vuotiaiden maksu: 950 € / kk

Alle 3-vuotiaiden maksu: 1150 € / kk

Lapset voivat saada yksityistä päivähoitotukea, joten KELA voi kattaa suurimman osan lukukausimaksusta. Lisätietoja saat

KELA

https://www.kela.fi/yksityisen-hoidon-tuki

Helsingin kaupunki

https://www.hel.fi/helsinki/fi/kasvatus-ja-koulutus/paivahoito/yksityinen-paivahoito/yksityisen-hoidon-tuki/yksityisen-hoidon-tuki

Rekisteröintimaksu on 200€

Rekisteröintimaksu on maksettava, kun lapsesi hakemus on hyväksytty ja sinulle tarjotaan paikka Tiny Hands English Kindergartenissa. Lapsesi ilmoittautuminen vahvistetaan vasta, kun maksu on maksettu. Jos peruutus tehdään, kokonaissummaa ei palauteta. Rekisteröintimaksu maksetaan vain kerran jokaisesta perheestä, joten toisen lapsen rekisteröinnistä ei peritä maksua. Lisäksi meillä on sisaralennus lukukausimaksuista, kun useampi lapsi samasta perheestä on meidän päiväkodissamme.

PÄivähoitomaksu maksetaan kuukausittain alkaen kuukaudesta, jolloin lapsi aloittaa hoidon. Koko opintovuosi kattaa elo-heinäkuun, mutta heinäkuu on lomakuukausi.

Tiny Hands English Kindergarten on suljettu kansallisten pyhäpäivien sekä joulun ja uudenvuoden aikana. Hintaan sisältyy kolme ateriaa (aamiainen, lämmin lounas ja välipala) sekä kaikki oppimis- ja leikkimateriaalit. Jokaisella lapsella on täysi sairausvakuutus Tiny Hands English Kindergartenissa.

Kuinka Toimia

 • Ota meihin yhteyttä! Tämä voidaan tehdä hakulomakkeella tai sähköpostitse tai soittamalla.

 • Käy päiväkodissa, näin tutustut muihin, näet tilat ja saat vastauksia kysymyksiisi.

 • Allekirjoita sopimus, maksa rekisteröintimaksu ja hae KELAn tukea (älä huoli, autamme sinua prosessissa).

 • Ensimmäinen keskustelu ryhmän opettajien kanssa. He kertovat sinulle kaiken ryhmästä, rutiinista ja sopeutumisajasta.

Hae paikkaa pienokaisellesi tänään!

REGISTER